Farbowanie włosów

farbowanie-wlosow_wiem_o_zdrowiu

Forum -> nieudane farbowanie włosów

Tytuł: nieudane farbowanie włosów
Autor:AniaBania
12.4.2010, 15:39
mam pytanie do pani stylistki. jakiś miesiac temu poszłam do fryzjerki zrobić brąz pasemka na moich nieco ciemniejszych wpadajacych wciemny br ąz włosach pasemka wyszły kolorowe poczynajac od czubka włosów przybierały kolory od blondu po rudy. wiec zdecdowałam sie pofarbowac je całe na jakiś ciemniejszy kolor by nie wygłądac głupio. niestety teraz tak wyglądam troche śmiesznie bo kolor ciemniejszy sie zmya i są ciągle te dziwne pasemka a na czubku to sie zrobił jakiśkolor granatowo- bordowy. co robić?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

farbowanie-wlosow_ciekawostki

Ciekawostki

Pielęgnacja włosów
Pielęgnacja włosów jest bardzo ważna dla każdej kobiety. Obecnie na rynku kosmetycznym dostępnych jest wiele środków służących do pielęgnacji oraz stylizacji włosów: maseczki, szampony, odżywki, pianki, kremy, spraye, lakiery, żele itd. Ważne, by odpowiednio dostosować kosmetyki do rodzaju włosów, a będzie to zależało od ich struktury, rodzaju (grube, cienkie, kręcone, proste, rzadkie włosy) i ogólnej kondycji

Czy wiesz, że...

Zniszczone włosy
Włosy zdrowe powinny zawierać przynajmniej 10% wody. Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum. Spowodowane to może być niewłaściwą pielęgnacją lub działaniem czynników zewnętrznych. Należą do nich wysokie temperatury, silne słońce, czy zanieczyszczone powietrze.

Polecamy

Pasemka
Pasemka są ozdobą fryzury, podkreślają rysy twarzy i sprawiają, że staje się wyraźniejsza. To delikatne, barwne paski różnej grubości wykonane na włosach. Kolor pasemek zależy od tego, jaki efekt chcemy uzyskać (różne kolory lub np. tylko dwa wybrane).

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.